De 12 beste iPhone-trucs die je nog niet kende

iPhone-toetsenbordtips, verborgen iPhone-shortcuts en leuke iPhone-trucs waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord had.

 

iPhone tips & trucs

 

De iPhone is een fantastisch apparaat met honderden geweldige functies – waarvan er een aantal zo goed verborgen zijn dat je tot nu nooit geweten zult hebben dat ze bestonden. In deze lijst geven we je een aantal van onze favoriete iPhone-trucjes, waarmee je dingen sneller en makkelijker voor elkaar kunt krijgen. Had je dat maar eerder geweten!

 

1. iPhone toetsenbordtip #1123 symbolen

Waarschijnlijk gebruik je je iPhone toetsenbord al jaren zonder door te hebben hoe makkelijk het is om symbolen te typen in je berichten. In plaats van één keer op de 123-knop te drukken, een symbool te typen en weer op de ABC-knop te drukken, kun je de 123-knop ingedrukt houden en dan met je vinger naar het symbool sliden dat je wilt invoegen. Zodra dit symbool is toegevoegd, keert je toetsenbord automatisch terug naar letters.

2. iPhone toetsenbordtip #2keybord symbolen 123

Dat is nog niet alles! Je toetsenbord verbergt allerlei extra symbolen die je waarschijnlijk nog niet hebt ontdekt. Druk op de 123-knop om naar het getallen-en-symbolentoetsenbord te gaan en houd een symbool ingedrukt. Onder het pond-teken zitten bijvoorbeeld nog andere munteenheden verborgen.

3. iPhone toetsenbordtip #3

Deze tip klinkt misschien simpel, maar bespaart je toch ongelofelijk veel tijd! In plaats van naar het symbolenmenu te gaan om een punt te zoeken, kun je ook de spatiebalk twee keer aantikken. Hiermee voeg je punt toe na het woord dat je zojuist getypt hebt, en ben je meteen klaar om aan de volgende zin te beginnen.

4. Schud om ongedaan te makenherstel typen

Dit kan er af en toe wat raar uitzien, maar het bespaart toch tijd. Als je net per ongeluk een lange zin verwijderd hebt, kun je je iPhone even schudden om de ‘undo’-knop zichtbaar te maken. Zorg wel dat je je telefoon goed vasthebt voor je ermee rond gaat zwaaien!

5. Tik om terug naar boven te gaan

Ben je net een enorm eind omlaag gescrold door een lijst notities of mails? Tik dan helemaal bovenaan het scherm om in één keer terug te gaan naar de bovenkant van de lijst. Dit werkt bij de meeste iPhone-apps.

6. Verwijder het laatste cijfer in de rekenmachine door te swipen

Als je de rekenmachine-app veel gebruikt, dan kan deze tip misschien van pas komen. Als je net een lang getal getypt hebt en het laatst getypte cijfer wilt verwijderen, dan kun je naar links of rechts swipen in het zwarte gebied waar de berekening verschijnt.

7. Stop de muziek met een timer

Dit is een fantastische functie voor mensen die graag met muziek in slaap vallen, maar liever niet wakker worden met een lege batterij en muziek die nog steeds staat te spelen. Gebruik de verborgen ‘Stop Playing’-timer, waarmee je kunt kiezen hoe lang de muziek nog door moet gaan terwijl jij langzaam in slaap doezelt.

Om de timer in te schakelen, ga je naar de klok-app en tik je op ‘Timer’, rechtsonder op je scherm. Kies hoe lang de timer moet duren – dat kan een paar minuten of een uur zijn, wat jij prettig vindt – en tik dan ‘When Timer Ends’ aan. Scrol vervolgens naar onder en selecteer ‘Stop Playing’. Druk op ‘Start’ om de timer aan te zetten en speel je muziek af met de muziek-app. Als de timer afloopt, zal de muziek langzaam zachter worden tot hij stopt.

Deze truc werkt ook voor luisterboeken en andere media.

8. Laat je iPhone knipperen bij een bericht

Wanneer je de vibratie en het geluid van je telefoon niet genoeg vindt om je aandacht te trekken, dan is er nog een extra element dat je aan het alarm toe kunt voegen: licht. Ga naar Settings > General > Accessibility en scrol naar de sectie ‘Hearing’ (die ontworpen is voor mensen die slecht horen). Hier kun je ‘LED Flash for Alerts’ inschakelen. Iedere keer dat je nu een notificatie krijgt, zal het lichtje naast je frontcamera knipperen.

9. ‘Triple Click’-shortcuts

Een andere toegankelijkheidsinstelling die handig kan zijn is de Accessibility Shortcut, die je kunt vinden door naar Settings > General > Accessibility te gaan en dan naar onderen te scrollen. Tik op ‘Accessibility Shortcut’, en je krijgt een menu te zien. Hier kun je de driedubbele klikfunctie voor de home-knop inschakelen. Daarmee kun je de kleuren van je iPhone regelen, inzoomen op lastig zichtbare plekjes op het scherm, en nog veel meer.

10. Vind woorden of zinnen op een webpaginazoeken op safari

Als je op een webpagina op zoek bent naar een bepaald woord of zinnetje, dan kun je dat vinden door het in te typen in de zoekbalk bovenin het scherm. Je krijgt meerdere zoekresultaten te zien, maar je hoeft alleen onderaan te kijken, naar de sectie ‘On This Page’.

Tik dit aan, en je zult zien dat de resultaten op deze webpagina geel gemarkeerd worden. Door op de pijlen onderaan het scherm te klikken, ga je naar volgende resultaten.

11. Verander de richting van de panoramamodus

Je kunt de richting van panoramafoto’s in de camera-app veranderen door op de pijl te tikken die midden op het scherm verschijnt in de panoramamodus.

12. Gebruik je oortjes om een selfie te nemen

Selfies zijn razend populair (zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt), en deze truc helpt je om een betere foto te krijgen. Als de camera-app open staat op je iPhone, kun je de volumeknop op je oortjes gebruiken om een foto te nemen. Dit voorkomt niet alleen bewogen foto’s, het betekent ook dat je een natuurlijker foto van grotere afstand kunt nemen, zonder al te zichtbare handen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *