iPhone 4S achterkant zwart

Het vervangen van de achterkant van een iPhone 4 en 4S

Het vervangen van de achterkant van een iPhone 4 en 4S.

 

De twee meest gebruikte smartphones op dit moment zijn nog steeds de iPhone 4 en de iPhone 4s. En omdat deze van glas gemaakt zijn is het niet ongebruikelijk dat de achterkant nog wel eens wil breken, een ongelukje zit immers in een klein hoekje…

Als u een van de ongelukkigen bent van wie de achterkant kapot is gegaan dan kan dit artikel u helpen om zelf de achterkant van uw iPhone te herstellen. Het is namelijk erg gemakkelijk om de achterkant te vervangen en het kost u nog geen 5 minuten van uw tijd!

De foto’s in deze handleiding heb ik gemaakt tijdens het verwisselen van de achterkant van mijn eigen iPhone om u zo een duidelijk beeld te kunnen geven van de stappen die ik genomen heb.

Heeft u geen zin om het hele artikel te lezen? Ik heb hieronder een video gemaakt waarin ik u laat zien hoe u zelf een nieuwe achterkant kunt plaatsen.

 

Benodigdheden:

Philips #00 of een Pentalobe schroevendraaier
Achterkant iPhone 4 of een achterkant iPhone 4S

 

Voordat we beginnen…

Voordat we beginnen met het openen van de iPhone is het belangrijk dat u op een statisch vrije ondergrond heeft waar u de iPhone op kunt leggen en dat het toestel is uitgeschakeld.

Waarschuwing

– Het openen van uw iPhone is op eigen risico
– Het fout gebruiken van het juiste gereedschap kan er voor zorgen dat uw iPhone permanente beschadiging oploopt.
– Als uw achterkant (back cover) is gebarsten behandel deze dan met zorgvuldigheid en zorg ervoor dat er geen reststukken in de iPhone achterblijft.

 

Laten we beginnen…!

 

Stap 1. Stel vast welke schroeven in uw iPhone zitten.

Met het strakke design van de iPhone 4 en 4s, 2 glazen panelen en een roestvrije frame, is het soms een mysterie om binnen in de iPhone te komen.

Als u aan de onderkant van uw toestel naar de dockconnectie ingang kijkt ( daar waar de iPhone wordt opgeladen), ziet u aan weerszijde van de connectie ingang twee schroeven zitten. De iPhone 4/4S kan twee soorten schroeven bevatten, namelijk; Philips #00 schroeven of een 5-punt pentalobe schroeven. De schroeven zijn erg klein. Identificeer de schroeven goed. In de foto hieronder laat ik u het verschil tussen deze twee soorten schroeven zien.
Op de onderste foto is de pentalobe schroef te zien en op de bovenste de Phillips #00 schroef. Uit onze verkoop cijfers uit onze webshop blijkt dat ongeveer 80% van de toestellen over de pentalobe schroeven beschikt.

verschil pentalobe phillips schroef

(Boven: petalobe schroef. Onder: Phillips #00 schroef)

Als u eenmaal heeft vastgesteld welke schroeven uw iPhone bevat, zorg er dan voor dat u de juiste schroevendraaier gebruikt anders zult u de iPhone niet openen krijgen en loopt u het risico dat de schroeven ‘doordraaien’. Als dit gebeurt wordt het erg moeilijk om uw iPhone nog te kunnen openen.

 

Stap 2. Verwijder de schroeven

Met de juiste schroevendraaier bij de hand kunt u nu de schroeven aan beide kanten van de dock connector verwijderen.

verwijder de iphone schroeven

Tips

– Let er op bij het verwijderen van de schroeven hoe strak deze zijn aangedraaid. Onthoud dit voor als u later de schroeven er weer op moet draaien. Het te strak aandraaien van de schroeven kan uw toestel beschadigen.
– De schroeven zijn erg klein. Plaats na verwijdering de schroeven in een kopje o.i.d. want ze zijn snel kwijt te raken.

 

Stap 3. Schuif de achterkant omhoog

Zodra de schroeven zijn verwijderd houdt u de iPhone dan met beide handen vast met uw duimen bij de rand net onder het Apple logo.

iphone achterkant verwijderen

Door lichte druk naar boven uit te oefenen zou de achterkant nu een klein stukje omhoog moeten schuiven (ongeveer 3mm).

iphone achterkant verwijderen omhoog

 

 

Stap 4. Verwijder de achterkant

Doordat de achterkant nu een klein stukje omhoog is geschoven kunt u aan de bovenzijde deze achterkant voorzichtig optillen en verwijderen van de iPhone.

verwijder achterkant iphone 4-4s

 

 

Stap 5. Vervang de achterkant

Pak nu uw nieuwe achterkant voor de iPhone en volg simpel alle stappen in omgekeerde volgorde. Let er op dat u de schroeven niet te strak aandraait!

 

Gefeliciteerd!

U heeft zojuist een een simpele reparatie aan uw iPhone voltooid. Veel plezier met uw nieuwe achterkant!

Hier ziet u het resultaat van mijn nieuwe achterkant. Ik hoop dat u geholpen bent met deze handleiding.

iphone achterkant resultaat

Alle gebruikte iPhone onderdelen komen uit onze webshop

voor http://www.iphone-onderdelen-reparatie.nl/ 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *