Batterij iPhone 4

Het vervangen van de batterij van een iPhone 4 en 4S

Een iPhone 4 of 4S batterij vervangen – Handleiding.

 

Heeft u het gevoel dat uw iPhone 4/4s batterij snel leeg raakt van een telefoongesprekje van enkele minuten of moet u uw iPhone na een halfuurtje gamen weer opnieuw opladen? De batterij van de iPhone is waarschijnlijk al wat verouderd en is toe aan vervanging.

Natuurlijk moet de batterij vervangen worden voor een nieuwe als uw iPhone 4/4s garantie is verlopen. Hoe vervangt u nu zelf de batterij van de iPhone op de’ doe-het-zelf’ manier? Het is eigenlijk best gemakkelijk en iets wat iedereen met een klein beetje technische ‘know-how’ kan uitvoeren.

Voordat u deze reparatie kunt uitvoeren moet u wel in het bezit zijn van een nieuwe batterij (ook wel accu genoemd) voor de iPhone 4 of 4s, maar ook een iPhone opening setje is erg handig. Beide zijn uiteraard in onze webshop te koop (zie kopje “benodigdheden”)  iPhone 4 batterij. iPhone 4S batterij, iPhone opening setje.

Het vervangen van de accu is niet moeilijk en is naar mijn inziens door iedereen gemakkelijk uit te voeren. Wel dient u te beschikken over het juiste gereedschap. Onder het kopje “benodigdheden” ziet u welk gereedschap u nodig heeft om de batterij te vervangen. Succes!

Heeft u geen zin om het hele artikel te lezen? Bekijk hier mijn video!

Benodigdheden:

 


 


 

U kunt ook kiezen om een volledige iPhone 4 en 4S gereedschapsset te kopen.

Hierin bevinden zich o.a:

 • Phillips/kruiskop schroevendraaier
 • Pentalobe schroevendraaier
 • Niet geleidende connector openers
 • Display opener gereedschap
 • Zuignap voor scherm

 

Waarschuwing

– Het openen van uw iPhone 4 of 4S is geheel op eigen risico.
– Het fout gebruiken van gereedschap kan er voor zorgen dat uw iPhone permanente beschadiging oploopt.

 

 

 


 

Laten we beginnen…

 

 


 

verschil pentalobe phillips schroef

Stap 1 Welke schroeven heb ik?

 •  Zet de iPhone uit.
 •  Uw iPhone 4(s) kan twee Phillips #00 schroeven (kruiskop) of twee Pentalobe schroeven bevatten aan de onderkant. Bekijk de foto hier links naast om het verschil te kunnen zien tussen tussen beide type schroeven. Controleer welke schroeven uw iPhone heeft, in onze webshop vindt u voor beide type schroeven een passende schroevendraaier. (Boven: petalobe schroef. Onder: Phillips #00 schroef)
 •  Verwijder de twee 3.6 mm Pentalobe of Phillips #00 schroeven die zich naar de de dock connector bevinden.

 

 


Stap 2 – Achterkant omhoog schuiven

 •  Druk de achterkant (back cover) voorzichtig richting de bovenkant van de iPhone.
De achterkant verschuift ongeveer 2mm omhoog.

 


 

Stap 3 – Achterkant verwijderen

 •  Pak de achterkant tussen duim en wijsvinger en til de achterkant er voorzichtig af. De achterkant moet er soepeltjes vanaf komen, lukt dit niet probeer dan nog eens of u de achterkant nog wat verder omhoog kunt schuiven (stap 2).
Wees voorzichtig dat u de plastic clipjes aan weerszijde niet beschadigd.

 


Stap 4 – Batterij connector

 •  Verwijder de 2.5mm Phillips #00 schroef die de batterij connector op het moederbord bevestigd.
In een enkel geval kan het zijn dat uw batterij connector met twee schroeven vast zit, ook dit zal dan een Phillips #00 schroef zijn.

 


 

 

Stap 5 – Batterij connector -vervolg

 •  Gebruik de plastic tool om zo voorzichtig de batterij connector te ontkoppelen van zijn houder op het moederbord.
Wees erg voorzichtig dat u alleen de batterij connector omhoog “wipt” en niet zijn gehele houder, deze zit namelijk vastgelijmd aan het moederbord.
 • Verwijder het metalen zwarte clipje die de antenne bedekt.

 


Stap 6 Batterij vervangen

 •  Gebruik het doorzichtige plastic lipje om zo voorzichtig de batterij uit de iPhone te halen.

Verwijder de plastic tab niet.

Het kan soms gemakkelijker zijn om gebruik te maken van de plastic tools om de batterij uit de iPhone te krijgen. Deze wil nog wel eens stevig zijn vastgelijmd.

 •  Haal de oude batterij uit de iPhone en vervang deze met uw nieuwe batterij.

 

Om uw iPhone weer in elkaar te zetten volgt u dan aub bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde.

Veel succes!

 

 

 

Vond u dit artikel nuttig?

 


 

oude versie 2012:

Het vervangen van de batterij van een iPhone 4 of 4S.

Bestel hier uw nieuwe iPhone 4 of 4s batterij/accu. (aanbieding)

 

 

Stap 1: Open de achterkant van uw iPhone.

stap 1 batterij vervangen

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst verwijderd u de twee schroeven aan de onderkant van uw iPhone. Gebruik hiervoor de vijfpuntige Pentalobe schroevendraaier (*) of de #00 schroevendraaier (+). Zodra u de twee schroeven er uit heeft leg dan de iPhone met de glaszijde naar beneden, het liefst op een krasvrije ondergrond anders heeft u kans uw scherm te beschadigen. Verwijder nu simpel de achterkant (ook wel back cover genoemd) rustig naar boven te drukken en til deze er daarna uit.

 

Stap 2: Verwijder de oude batterij uit uw iPhone 4 of 4s.

stap 2a batterij batterij vervangen

Verwijder nu eerst de #00 schroef die de batterij clip op zijn plaats houdt. Deze schroef bevind zich aan de linker onderkant van de batterij.

 

stap 2b batterij vervangen iPhone 4 en 4s

De metalen clip op de batterij zorgt er voor dat de batterij goed bevestigd blijft op het moederbord. Het makkelijkste is om deze clip los te wrikken met de plastic wrick tool, alhoewel je het ook gewoon met je nagels kan doen maar dat raad ik toch liever af.
Steek de plastic tool onder het clipje van de batterij en maak hem voorzichtig los van het moederbord. Onder de batterij clip bevind zich nog een klein zwart clipje. Deze zorgt voor de wifi ontvangst.

stap 2c batterij vervangen iPhone 4 en 4s

Om nu de batterij te verwijderen kunt u aan het plastic trekken welke onder de batterij ligt, doe dit voorzichtig en beheerst want het plastic papiertje wil nog wel eens scheuren. Als dit per ongeluk gebeurd kunt u het beste met de plastic wrik tool voorzichtig onder de rechterzijde van de batterij porren tot dat deze los laat.
Zodra de batterij bevrijd is kunt u deze er uit halen. Hij zit nu op geen enkele manier verder verbonden met een connector of iets degelijks.

stap 2d batterij vervangen iPhone 4 en 4s

 

Stap 3: Installeer de nieuwe batterij.

Plaats de nieuwe batterij op de plek van de oude. Let er op dat het plastic dat onder de batterij niet dubbel gevouwen onder zit en wees er zeker van dat het zwarte wifi clipje weer op de juiste plek ligt. Nu kunt u de batterijclip op de juiste plaats weer aansluiten op het moederbord, u voelt en hoort duidelijk als deze goed bevestigd is. U moet een ‘klik-geluid’ horen als deze op de juiste manier bevestigd is. Bevestig nu weer de #00 schroef die de batterij (clip) op zijn plaats houdt.

 

Stap 4: Plaats de achterkant terug op de iPhone.

Leg uw iPhone wederom met het lcd scherm naar beneden, vervolgens legt u de achterkant op de iPhone. Als het goed is zal deze direct op de juist manier er in komen te liggen. Het enige wat u nu nog moet doen is de achterkant terug op zijn plaats drukken/ schuiven. Let op dat u hierbij niet te veel kracht gebruik, deze handeling moet redelijk soepel verlopen anders loopt u het risico de achterkant te breken.
Vervolgens draait u de twee schroeven aan de onderkant van de iPhone weer vast in het toestel.

Het vervangen van de iPhone batterij zit er nu op! Als u er niet uitkomt met deze handleiding kunt u altijd contact met ons opnemen via onze contact pagina.

Bestel hier uw nieuwe iPhone 4 of 4s batterij/accu.

 

 

voor http://www.iphone-onderdelen-reparatie.nl/ 
[fsb-social-bar][/fsb-social-bar]

8 antwoorden
 1. Pim Barelds
  Pim Barelds zegt:

  Het is gelukt!! had even moeite om het clipje terug te plaatsen maar na 3x het fipmpje te hebben gezien lukt het 🙂

  Beantwoorden
  • Niels Meijer
   Niels Meijer zegt:

   Dag Leo,
   Al uw gegevens blijven opgeslagen op uw telefoon. Wel raden wij het aan om af en toe een backup te maken van uw iPhone via iTunes. Zo kunt u altijd uw gegevens terugzetten op een andere telefoon bij beschadiging of diefstal.

   Beantwoorden
 2. Monique
  Monique zegt:

  Ik ben bezig mijn accu te vervangen en heb 2 soorten schroevendraaiertjes bij de nieuwe accu geleverd gekregen. Echter lukt het mij niet het schroefje aan de binnenkant waarmee de accu aan het moederbord zit los te krijgen. Hij draait wel, maar komt niet los!
  Wie kan mij verder helpen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *