iphone-batterij

Moet je de batterij in je iPhone vervangen? 14 Manieren om batterijverbruik te verminderen

 

Moet je de batterij in je iPhone vervangen? 14 Manieren om batterijverbruik te verminderen.

 

We hebben het allemaal weleens gehad; je rijdt op de snelweg met je iPhone als navigatie en dan staat je batterijniveau opeens op 0% en valt je betrouwbare apparaat uit. Je gaat tijdens het rijden haastig op zoek naar een oplaadkabel om je iPhone weer een de praat te krijgen.

Hoewel iPhones sterke en intuïtieve gadgets zijn die ongetwijfeld aan de top van de Smartphone branche staan, dient voor het leuke en opvallende design een prijs betaald te worden en die prijs is altijd de levensduur van de batterij.

 

Voordat je een nieuwe batterij aanschaft kun je vaak het batterijleven van je telefoon verbeteren door een aantal instellingen aan te passen.

Hieronder geef ik de 14 beste tips om je batterij te besparen en als dat niet werkt laat ik je weten wat je dan kunt doen.

 

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #1 – Schakel dynamische achtergrond uit

Een dynamische achtergrond is een eenvoudig geanimeerd plaatje dat je ziet bewegen op je home scherm. Zoals je wel kan verwachten verbruiken dit soort achtergrondafbeeldingen veel batterij, omdat deze steeds veranderen. Wat je het beste kunt doen is deze achtergrondafbeelding uitzetten en een statische achtergrond kiezen, zoals een foto of eenvoudige afbeelding die ervoor zorgt dat de levensduur van je batterij verlengd wordt.

Om deze instelling aan te passen ga je naar Instellingen en dan naar Achtergrond en selecteer je een afbeelding uit je fotogalerij.

achtergrond

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #2 – Zet Je Helderheid Lager

Hoe hoger je de helderheid zet op je iPhone des te meer stroom hij verbruikt, maar je wilt de helderheid ook weer niet te laag zetten waardoor het zo donker wordt dat je je scherm niet meer kan zien. Je kunt ook gebruik maken van de automatische helderheidfunctie die de lichtsensor van je iPhone gebruikt om de helderheid van je scherm aan te passen aan het licht in je omgeving.

 

Iets dat veel mensen zich niet realiseren is dat de automatische helderheidfunctie veel meer batterij verbruikt in verband met de constante veranderingen in je scherm. Je kunt de helderheid van je scherm het beste wat lager instellen, zodat het niet te donker, maar ook niet te fel is.

herlderheid

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #3 – Stel Geen Automatische Updates In

Veel mensen trappen hierin omdat alles dat automatisch is goed is, toch? Ja, het is zeker handig om je apps automatisch te laten updaten zodat je er niet aan hoeft te denken, maar het vergt ook veel van je batterij, vooral als je veel apps op je telefoon hebt die regelmatig vernieuwd worden.

 

Om deze automatische functie uit te zetten ga je naar Instellingen en dan iTunes en App Stores. Als je daar bent zoek je het kopje Automatische Downloads en zet je de schakelaar achter Updates op UIT.

data-mobiel

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #4 – Laad Geen NieuweGegevens/E-mails

Het hangt af van hoe veel e-mailaccounts je op je telefoon hebt hoe veel invloed dit heeft. Hoe meer e-mailaccounts er actief zijn op de achtergrond op zoek naar nieuwe berichten, des te sneller je batterij leeg zal gaan.

 

Elke keer dat je telefoon zich herlaad, maakt hij verbinding met het netwerk en download hij gegevens. Wat je kunt doen is of een langere periode instellen voor het controleren van nieuwe e-mails of gegevens, of het helemaal uitzetten en regelmatig zelf kijken om stroom te besparen en je batterij uiteindelijk langer vol te houden.

fetch-email

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #5 – Laat Je Batterij Niet Meer Op Als Hij Niet Leeg is

Een van de slechtste dingen die je kunt doen met je iPhone is hem constant aan de stroom hebben liggen, omdat, geloof het of niet, dit alleen maar ongunstig is voor je iPhone. Probeer hem niet te vaak en niet te lang op te laden. Stel je voor dat je batterij een geheugen heeft en gedurende het leven van je telefoon zal het het moment onthouden waarop jij je telefoon op gaat laden. Dus, als jij je telefoon telkens oplaadt wanneer hij nog 50% batterij heeft, zal de batterij dit percentage onthouden en denken dat zijn oplaadcapaciteit minder is dan 100%. Probeer je batterij onder de 20% te laten zakken, maar niet helemaal tot 0%.

iphone-batterij

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #6 – Zet Bluetooth Uit

Je gebruikt waarschijnlijk Bluetooth in je auto om muziek van je telefoon over je autoradio af te spelen, of je gebruikt het als draadloze hoofdtelefoon op je werk. Wanneer Bluetooth actief is kan het veel van je batterij vragen, maar hoe zit het wanneer het inactief is?

 

Wat veel sites je niet vertellen is waarom Bluetooth zo veel impact kan hebben op de levensduur van je batterij. Het is niet zozeer dat je Bluetooth aanstaat maar dat de Bluetooth Discovery modus de hele tijd aanstaat. Wanneer je de discovery modus aan hebt, merk je dat verschil normaal gesproken nauwelijks, maar met de nieuwe technologie heeft het zelden invloed op de batterij wanneer het inactief is.

Het is echter om veiligheidsredenen altijd aan te raden om Bluetooth uit te zetten wanneer het inactief is zodat je geen verrassende verbindingen krijgt.

bluetooth

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #7 – Zet de 3G/4G Verbinding Uit

Snelle datasnelheid en de kwaliteit van telefoontjes; dit is allemaal afhankelijk van de verbinding die je hebt. Met 3G en 4G zal je meer stroom verbruiken waardoor je batterij snel leeg gaat. Hoe langzamer het netwerk, des te langer houdt je batterij het vol. In sommige gevallen heb je een snelle verbinding nodig, maar soms is het nuttig om over te gaan van 4G naar 3G als je tenminste geen grote sites of bestanden aan het downloaden bent.

data-4g-3g

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #8 – Zet Je Wi-Fi Verbinding Uit

De andere populaire verbinding die veel gebruikt wordt is Wi-Fi en als je dit niet nodig hebt of niet gebruikt kun je batterij besparen door het simpelweg uit te zetten. De familiedeelfunctie gebruikt Wi-Fi om iTunes, iBooks en App Store aankopen te delen. Door Wi-Fi uit te schakelen zet je deze functies uit, dat alleen maar bijdraagt aan batterijbesparing.

wifi-uit

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #9 – Zoek Uit Welke Apps Veel Batterij Kosten

Binnen iOS 8 is er een nieuwe tool die je laat zien welke apps het meeste vergen van je batterij. Hier kun je twee verschillende schermopties selecteren en een periode van 24 uur of 3 dagen bekijken. De data wordt weergegeven door middel van percentages waarbij de grootste verbruikers bovenaan staan.

Door deze tool te gebruiken kun je inzicht krijgen in hoe je de levensduur van je batterij kunt verhogen. Of je nu de apps verwijdert of een aantal instellingen verandert, het zal je batterij ten goede komen.

Je kunt deze tool vinden onder Instellingen, Algemeen en Gebruik.

verbuik

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #10 – Zet De Locatievoorzieningen Uit

Je iPhone is altijd aan het werk op de achtergrond: data laden, GPS gebruiken en data versturen over het netwerk. Wanneer er zoveel gaande is, is het niet raar dat de locatievoorzieningen zoveel stroom uit je batterij trekken.

GPS leidt je de weg, onthoudt je locatie en het helpt je te navigeren naar benzinestations, winkelcentra, restaurants en bijzondere plekken.

locatie-settings

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #11 – Stop Die Irritante Pop-Ups!

Nieuw in iOS is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot widgets vanuit de Berichtgeving, waar je je Dagoverzicht kunt aanpassen. Deze widgets zijn geweldig aangezien je alles van voetbaluitslagen tot weerberichten snel kunt zien. Wat betreft je batterij zijn deze widgets constant data aan het uitwisselen om je updates te kunnen geven.

Hoe meer widgets en informatie er gebruikt wordt, des te sneller gaat je batterij leeg.

Raak niet in paniek, want je kunt nu naar elke widget gaan en deze in- of uitschakelen met de bewerk knop. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt zal je zien dat je batterij een stuk langer meegaat.

notificaties

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #12 – Stop Je Apps in Mappen

Je hebt vast gemerkt dat je losse apps in een map kunt stoppen op je iPhone. Dit is niet alleen handig om je apps georganiseerd te houden, het bespaart ook stroom. Een app die op je home scherm staat is nog steeds semi-actief, dus door hem in een map te slepen zal deze app gesloten worden en uiteindelijk batterij besparen.

Een andere snelle tip is om alle actieve apps die je geopend hebt af te sluiten door dubbel te klikken op de home button van je iPhone. Hiermee kun je de apps zien die op het moment semi-actief zijn en dit zijn normaal gesproken de apps die je recent gebruikt hebt. Om deze apps af te sluiten en je batterij te besparen hoef je alleen maar de app met je vinger omhoog te schuiven en hij zal verdwijnen.

groep-mappen

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #13 – Wees Voorzichtig Met Extreme Temperaturen

Het is net zo slecht om je telefoon de hele nacht in je auto te laten liggen midden in de winter als om hem op het strand in Spanje te gebruiken. Deze uitersten in temperatuur zullen ervoor zorgen dat je telefoon oververhit raakt of bevriest en dit zal een ongunstig effect hebben op de levensduur van je batterij, dus zorg ervoor dat je telefoon op kamertemperatuur blijft om een lege batterij of batterijschade te voorkomen.

iphone-auto

iPhone-onderdelen-reparatie Tip #14 – Start Je Auto Voordat Je Je iPhone Oplaadt

Je batterij kan ook veel schade oplopen door je telefoon aan te sluiten op je autolader voordat je de motor aangezet hebt.

De voltagepieken die voorkomen wanneer je de auto aanzet kunnen ernstige gevolgen hebben voor de batterij van je iPhone, dus als je een autolader gebruikt, zet de auto dan aan voordat je je iPhone aansluit of laadt hem veilig thuis of op kantoor op voordat je vertrekt.

opladen-auto

Nog Steeds Geen Verbetering? Haal een Nieuwe iPhone Batterij

Zelfs wanneer je alle bovenstaande tips opvolgt kan je nog steeds problemen hebben met je batterij en nu kun je na gaan denken over een vervangende iPhone batterij. Uiteraard ben je dan bij iPhone-onderdelen-reparatie.nl dan ook aan het juiste adres. Klik hier voor nieuwe iPhone batterijen.

iphone-batterijen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *